Functional and Automation Testing Interview Questions

Functional and Automation

Testing Interview Questions

 

1. What is functional testing?

ANS: Functional testing is a segment of security testing. The security mechanisms of the system are tested, under operational conditions, for correct operation.

Functional testing is the same as black box testing. Black box testing a type of testing that considers only externally visible behavior. Black box testing considers neither the code itself, nor the “inner workings” of the software.

2. Why functional testing is necessary?

ANS: Functional testing verifies that the end user gets what he wants from the application. It involves testing to ensure that the tasks or the steps required completing functionality works well. Functional testing involves testing of functional requirements as per the specification.

3. What are the differences between system and functional testing?

ANS: System testing has classifications like functional and non functional testing. Hence the functional testing is a part of system testing.

System testing allows the testers to test the typical end product. Every single module, interface and every minute detail are needed to be tested in system testing.

Functional testing is aimed at testing the functionalities of the product being tested. These functionalities include volume, stress, load, security, scalability, performance etc. Hardware and software is not concerned with functional testing.

4. How does WinRunner recognize objects on the application?

ANS: Objects to be tested in WinRunner are recognized using GUI map file. The objects description is stored in the GUI map file which is read by WinRunner. This description is then located and matched with same properties of an object in the application.

5. What is Clear box testing?

ANS; Clear box testing is the same as white box testing. It is a testing approach that examines the application’s program structure, and derives test cases from the application’s program logic.

6. Which automated testing tools is used for SAP R3 ABAP?

ANS: There are 2 tool sets available for SAP automation they are
1. SAP GUI interfaces
2. RFC&BAPI interfaces

7. How you will evaluate the tool for test automation?

1. Requirements of the tool that supports all technologies-List of technologies and controls should be created
2. Selection of the tool-the tool that meets the evaluation criteria should be chosen
3. Proof of concept-to try the tool with few scenario

8. What is data – driven automation?

ANS: Data driven automation means driven by different set of data using the data by given in excel or notepad. is called the DDA.

9. How did you use automating testing tools in your job?  

ANS: We use automated testing tools for regression testing. It saves me time of repeating the tests, feeding data/retrieving data manually into/from the application under test. Also, we can ensure that no functionality is missed during testing.

10. What is the most important part of setting up Automation?

ANS:

1) Regression testing that’s time consuming needs automation, so make sure that there is a need for such regression testing.

2) Before you go for setting up automation, make sure that you choose right testing tools in terms of functionality and pricing (should not exceed the value it provides to the business)

QTP-Functional testing (Web testing)
Load testing-Load runner

For Testing Tools Online Training please visit http://www.revanthtechnologies.com

Save