Siebel Interview Question and Answers

Siebel Interview Question and Answers

1. What is Siebel?

ANS: Siebel is a CRM package which is used to implement your business strategies in an effective way and improve ROI.

Siebel is a CRM Tool which helps in integration of various business requirements to meet the customer experience

2. When do you use Property Sets in Siebel?

ANS: Property Sets are the Hierarchical structures of Variable Names and Values. These Property Sets can be used in Workflow processes Parameters or for any input or output Parameters in scripting.

3. What is seed data in Siebel?

ANS: Data which is loaded during Siebel installation is called Seed data. Seed data is all the object definitions (BC, BO, Table.etc).that gets stored with the installation

4. Why do we use Symbolic Strings in Siebel 77?

ANS: In Siebel the text that is displayed on the screens and views are stored in the repository and compiled to an SRF file. This includes the names of every screen, views and fields. When you display a page the server uses the SRF file to determine which fields to show and what test (strings) are associated with each field. This model of keeping the strings from the view definition is called symbolic strings.

Uses
Reduces the redundancy
Simplifies maintenance because only you have to maintain one string for a given Term
Reduces the localization costs, Time and inconsistencies.

5. How is load balancing maintained in Siebel?

ANS: Load balancing is maintained by the Gateway server using the third party software Resonate Central Dispatch.

6. What is Siebel Gateway?

ANS: Siebel Gateway is the name server which controls the Enterprise Server. The Siebel Gateway Name Server is a logical entity, not a physical server consisting of a Name
Server. It is a single entry point to all the Siebel Enterprise Servers.

7. What is Symbolic URL in Siebel?

ANS: Symbolic URL allow you to configure Portal Agents in several ways. You use Symbolic URL Arguments for two purposes, to define data to be sent to an external host and to submit commands to SWE that affect the behavior of Portal Agents.

8. What is Siebel file system?

ANS: It is a shared directory that stores compressed files used by Siebel applications. Examples: Product literature, sales tools, presentations
Read/write access is controlled by the File System Manager component on Siebel Server.

9. How do you control visibility in Siebel?

ANS: Visibility will be controlled by Position and Responsibility in Siebel. Position dictates the Data level visibility and the Responsibility dictates the view level visibility.

10. What are Seibel Business Components and business objects?

ANS: Business component is a collection of data. It retrieves the data from table and it display the applet level in UI layer

Business objects is collection of business components and it contains relation between two business components using that link

11. What does position represents in Siebel?

ANS: Position determines which records can be accessed by which users.

12. What is Siebel Admin Mode View? How to Create this?

ANS: Admin Mode property set to TRUE in View object definition.

Admin Mode view overrides the property of Business component. This view allow the user to do update, insert, delete etc. which may not be available in other view of same BC. Because admin mode view overrides the No update, No insert, No delete BC property. used for administration purpose

13. How to call external webpage from Siebel application?

ANS: This can be done through scripting.

For an example:

In preinvoke method for a button click,

Window. open (URLNAME)

Will open a webpage for a given url in URLNAME variable.

14. How many type of siebel Data model extensions are there?

ANS: Standard and custom extensions.

15. What is foreign key table in Siebel?

ANS: Foreign key table is the property for a column in the table. It specifies for a column from which table this reference has come.