Testing Concept Interview question and Answers

Testing Concept Interview question and Answers

Testing Tools Online Training1. Why testing?

ANS: Testing is the verification process, making sure that the developed application is inline with the customer requirements or not.

2. What are two primary goals of testing?

ANS: 1. Finding an undiscovered errors with minimum amount of time and effort.

2. Testing ensure that software appears to be working as specified in the customers requirements.

3. What is difference between Performance Testing, Load Testing and Stress Testing?

ANS: Performance testing is the testing, which is performed, to ascertain how the components of a system are performing, given a particular situation.

Load testing is meant to test the system by constantly and steadily increasing the load on the system till the time it reaches the threshold limit. It is the simplest form of testing which employs the use of automation tools such as LoadRunner or any other good tools, which are available. Load testing is also famous by the names like volume testing and endurance testing.

Stress testing, various activities to overload the existing resources with excess jobs are carried out in an attempt to break the system down. The purpose of stress testing is to ascertain the failure of system and to monitor how the system recovers back gracefully.

4. What is embedded testing ?

ANS: Embedded testing is done on embedded system or chips, in embedded testing. We will test the application in coding standards. so we use load runner to measure the load of the system.

5. What do you mean Inscope and Outscope?

ANS: We can define scope by defining deliverable, functionality and data and also by defining technical structure.
In-scope are things the project generates internally e.g. Project Charter, Business Requirement Specification etc.

Out-scope are things the project delivers to the users e.g. screens and reports. Users typically think of a system in these terms. It also includes any hardware or software required by the users or the project team.

6. What is Test Methodology?

ANS: Test Methodology is nothing but the refinement of the Test Strategy. ie. We filter the number of columns in TRM prepared in Test Strategy. This is done based on the project type and the type of the application we are testing.

7. What are different methods of Test methodology?

ANS: The following are the test methodologies followed in Testing an Application or a product

Black – Box Testing
In using this strategy, the tester views the program as a black – box, tester doesn’t see the code of the program: Equivalence partitioning, Boundary – value analysis, Error guessing.

White – Box Testing
In using this strategy, the tester examine the internal structure of the program: Statement coverage, Decision coverage, condition coverage, Decision/Condition coverage, Multiple – condition coverage.

Gray – Box Testing
In using this strategy Black box testing can be combine with knowledge of database validation, such as SQL for database query and adding/loading data sets to confirm functions, as well as query the database to confirm expected result.

Test Script
Type of test file. It is a set of instructions run automatically by a software or hardware test tool.

Suite
A collection of test cases or scripts.

8. What is Baseline testing?

ANS: Baseline testing are testing standards to be used at the starting point of comparison within the organization. It is a test which is taken before any activity or treatment have occurred. Requirement specification validation is a baseline testing.

9. Explain what is software Testing Life Cycle (STLC)?

ANS: Software Testing Life cylce is as follows:

1. Test Plan Prepation (Prepare Test Plan based on Project Summary Document and SRS document)

2. Test Specifications Prepration (Test cases preparation based on Requirement document, use cases, mockup-links (in web based testing) etc)
3. Test Execution
To Perform Manual or Automation based on client requirement and software stability

a. Manaul Testing
b. Automation Testing

4. Defect Reporting and Tracking

10. What is the difference between bug and defect?

ANS: Bug: The problem getting at the time of testing.
Defect: when we get problem on customer’s hand is a defect.

11. How Automation is useful in Testing?

ANS: Automation is really very useful in testing. By automation tools we can run thousands of test cases in very less time which is impossible in case of manual testing.

Advantages in automation:
We can get 100% error free product.
2. Fast process.
3. Less effort.

12. What is Acceptance Testing?

ANS: Testing conducted to enable a user/customer to determine whether to accept a software product. Normally performed to validate the software meets a set of agreed acceptance criteria.

13. What is alpha testing and beta testing?

ANS: Alpha testing:- It is a type of user acceptance testing done in the software company by the test engineers.

Beta testing:- It is a type of user acceptance testing done in the cliens place either by the third party testers or by the end users before actual implementation.

14. What is Test Script?

ANS: A test script in software testing is a set of instructions that will be performed on the system under test to test that the system functions as expected.

15. What is Test Plan?

ANS: Test plan is a detailed project plan for testing covering the scope of testing, the methodologies to be used. The tasks to be performed, resources, schedules, risks and dependencies etc.

16. What is Storage Testing?

ANS: Testing that verifies the program under test stores data files in the correct directories and that it reserves sufficient space to prevent unexpected termination resulting from lack of space. This is external storage as opposed to internal storage.

17. What is unit testing in manual?

ANS: Unit testing is to take the smallest piece of testable software in the application, isolate it from the remainder of the code, and determine whether it behaves exactly as you expect. Each unit is tested separately before integrating them into modules to test the interfaces between modules. Unit testing has proven its value in that a large percentage of defects are identified during its use.

18. What is BUG Life cycle?

ANS : Bug life cycle is same as SDLC because it can occur at any stage of SDLC and till the software is live the bug can occur anytime.
Bug life cycle has the following stages:

1) New
2) Open
3) Fixed
4) Closed

19. What is test metrics?

ANS: Test metrics is nothing but collection of test data like:

1) Effort estimation (estimated effort and actual effort),
2) Budget (estimated budget and actual budget spent for testing),
3) Defect density,
4) No. of defects logged by team and by individual members,
5) Cost of quality
All together is called as test metrics and it is useful during every phase of s/w development in order to know the progress of the project and also in improving the process.

For Testing Tools Online Training please visit http://www.revanthtechnologies.com